Välkommen till Hambergaren

2013-06-30
20:37:00

Söndag!
Idag har jag anmält mig till danskurs inför hösten! Lite nervöst att börja med något man aldrig gjort tidigare. Eller jag har dansat Salsa en gång för flera år sedan och lärde mig ett danssteg! haha så hoppas jag kommer klara av det och lära mig iallfall lite! Skulle vara så bra att kunna och ha lite erfarenhet av om jag ska vara med i en Musikal senare. Förra musikalen jag var med bara lite kort på under några rep var det svåra just dansen så vore kul att lära sig lite mer nu.
Anmälde mig först till Streetdance men ja va lite osäker på hur pass mycket nytta jag får av den stilen, de på dansverkstan trodde att JMB passade bättre då det är bredare och flera stilar och då även musikaldans. Så det fick bli JMB dans kurs. Ser redan framemot det!
Hösten är fullspäckad! Hoppas jag ska hinna med allt då jag har tanken på att ta några sånglektioner igen hos min sångpedagog! Samtidigt ska jag börja läsa lite IT kurser eller börja på Högskolan!

Jag har också varit i stan och gått på långpromenad med syster! Va riktigt skönt väder ute under eftermiddagen och kvällen idag! Fick en bild på vättern!

provade min systers Solglasögon! haha ! 
 
 

2013-06-29
23:25:08

Mitt andra par nya byxor!



2013-06-23
17:11:45

Film klipp på en vuxen Regnbågsboa som Penny!

2013-06-23
14:17:35

Ginny!!

Ginny fick komma ut lite idag! :D
 

2013-06-23
13:53:28

mina nya byxor! ! :)



2013-06-21
14:37:10

Midsommarafton!
Idag har jag haft ute Putte lite se bild nedan! Grejat hemma och snart ska jag iväg och fira lite midsommar! =)

 
 
Nya kläder också! :D
 

2013-06-20
15:17:28

torsdag
imorgon är det midsommar! många som ser fram emot det?
jag tror midsommar kommer bli härligt, ska iväg o äta lite midsommar mat imorgon. Regn står på väg att komma, men vad är midsommat utan regn? självklart sitter man ju ändå ute och njuter av solen som gömmer sig bakom regnet! :D

jag har läst lite om html idag, vilket är ett kodspråk på datorn som man bygger upp hemsidor med. tycker det är mycket intressant!
hur man med några koder kan få fram en riktig hemsida!

idag blir det till att vara ute och njuta av solen!! :D härligt! !


2013-06-18
19:36:41

BRA!!

2013-06-16
21:00:49

Terrarietornet!
 

2013-06-16
19:20:00

Söndag!
Idag har jag varit i skövde och köpt en ny smartstore box som ska få bli nytt hem till Penny (regnbågsboan). Akvariet hon är i nu är så litet. Så blir lite störra och bättre lösning. 
 
Bild på Peggy och Kajsa! Sov i sängen hela natten som var! haha så goa såå! :D
 

2013-06-14
21:13:00

Inkatraditionen och shamanism kategorin är Uppdaterad!
Har nu uppdaterat lite texter under kategorin Inka traditionen och shamanism ikväll!
Texterna kommer från min tidigare hemsida som jag inte använder i dagsläget. Men tänkte att kan vara kul om texterna finns här istället så man kan läsa. vissa grejer är väldigt kort skrivet. Undrar du något så får du skriva till mig och fråga! =) Finns så mycket intressant inom detta tycker jag!

2013-06-14
21:08:00

Chumpi stones och min tygväska från peru
Nedan är en bild på min chumpi stones! Dessa används vid en cermoni från qerofolket, där man väver energibälten i energikroppen. och skapar kontakt med de 3 världarna, övre, mellan och nedre världen. Ska berätta mer om dess världar vid ett senare tillfälle. De är tillvärkade i Peru och är gjort av bergerna där nere.

 
Min väska som är handvävd i Peru!
 
 
 

2013-06-14
21:02:59

Despacho

Är en offergåva man ger ex till Moderjord, Ñustas (vattendrag) och Apus (bergsandar). En Despacho görs med olika ingredienser med olika innebörd och det kan bli ett riktigt fint konstverk. Det viktigaste med despachon är att ladda den med energier. Man brukar också sända in hoocha i den, eftersom vi vet att det är en perfekt offergåva till moderjord och även bergsandarna och faderkosmos.

Despachon kan grävas ner för att förmultna och tas om hand av moderjord, eller sänkas ner i en sjö eller eldas upp. Vilket sätt man väljer kan bero på vem man vill ge offergåvan och vad som är mest lämpligt, då allt innehåll lättast ska kunna brytas ner.


2013-06-14
20:57:35

Reiki

Grundaren var en Buddist vid namn Mikao Usui, som skapade år 1914 den Japanska healing metoden Reiki.

Usui Reiki är en mycket enkel men kraftfull healing metod som bygger på handpåläggningar. Man kanaliserar universal livsenergi där "Rei" står för universal och ki står för livsenergi. Ki finns överallt runt omkring och inom oss. När man ger Reiki healing hjälper det till att hålla igång flödet på ki-energi i kroppen och rensar bort blockeringar som kan ha skapats. En blockering är Ki energi som inte får flöda fritt och som kan påverka vår kropp (fysiskt, emotionellt och psykiskt) på olika sätt.

Reiki är mycket stressreducerande och även om man inte tror på övernaturlighet eller på en värld av energi så finns vetenskapliga bevis för att reiki påverkar kroppen positivt. Det aktiverar exempelvis genom beröring hormonet oxytocin som är ett välbefinnande och lugnande hormon. Som också aktiveras vid massage. Oxytocinet har positiv påverkan på stress, ångest och aggressioner.

Reiki kan ges på distans och vid direktkontakt. Ofta får man ligga på en behandlingsbänk/massagebänk med kläderna på och får sedan healing genom handpålägg eller med händerna i energikroppen.

Reiki har idag utvecklats mer och mer av olika lärare efter Mikao Usui, varav Hawayo Takata och Chujiro Hayashi. Utvecklingen har lett till att Reikin idag lärs ut i 3 steg (Ibland delar man upp 3e steget i 2 delar), där man kort förklarat i första steget får lära sig att heala med reiki på direkt kontakt med handpålägg. Steg 2 får man lära sig att sända reiki på distans och steg 3 får man lära sig hur man lär reiki vidare.

I Reiki pratar man om Chakran vilket är energicentran liknande Ñawis. Chakran kommer från Hindusimen men praktiseras även inom Buddhismen och dagens New age rörelser samt vissa yoga typer och träningsformer. Inom reiki är syftet med chakrana att skapa balans i och mellan dem samt rensa dem från slagg och blockeringar. Enligt Hinduismen har vi 7 chakran. Det är också oftast dessa 7 chakran man pratar om.

Man kan säga att ett chakra är som en hjul som ska vara i rörelse och stannar det upp eller går långsamt så finns en form av blockering. 


2013-06-14
20:56:44

Kraftdjur och Totems

Kraftdjur och Totems är arketypiska djurenergier som kan ge oss vägledning och budskap. De kan hjälpa oss att arbeta med aspekter av oss själva för vår personliga utveckling. Behöver du vägledning kan du ta kontakt med ditt kraftdjur för att be om budskap. Jag tror vi har olika kraftdjur/totems under olika perioder i livet, beroende på vad vi går igenom just då och vad vi behöver arbeta med mest hos oss själva just då. Vissa djur kan komma tillfälligt medans andra är kvar längre perioder. Jag ser dem lite av en spegel av oss själva, de lyfter fram det vi behöver se och arbeta med.

Under inkatraditions kurserna fick jag från en Apu (bergsande), budskap om ett lejon, en kurskamrat fick också till sig ett budskap om ett lejon till mig. Jag har efter känt att jag haft nytta av detta Lejon och det har givit mig budskap som jag behövde.

 

Du kan fråga dig själv vilka djur du dras till, sedan vad de djuren kan betyda och ha som budskap till dig. Finner du något djur du inte alls tycker om, kan du fråga dig varför och kanske finns det någonting inom dig att arbeta med, som gör att du absolut inte tycker om det djuret.

Vissa gör trumresor eller mediterar för att hitta sitt kraftdjur/totem. Men det går också lyssna på sin dragning till olika djur och be dem ge dig ett budskap. Ibland kanske man även möter djuret i vår fysiska värld.


2013-06-14
20:56:06

Shamanism

Ordet Shaman betyder "den som vet" och kommer från evenki, talat av evenker i Sibirien. Shamanism finns överallt i världen men främst i Eurasien, Nord- och Sydamerka samt Afrika. De olika traditionerna kan skilja sig från varandra, men också ofta ha många likheter. Innan jag kom in på Inkatraditionen läste jag en kurs om Guarani indianernas (från amazonas djungel) shamanism, kursen var en förenklad variant av deras shamanism för att anpassas till oss i väst och hade likheter med reiki, men jag kan se likheter mellan Guaranifolkets tradition och inkatraditionen, samtidigt som de är olika.

Oftast definierar man shamanen som en medicinman som reser mellan de olika världarna över, mellan och nedre världen samt olika dimensioner. I dessa resor kan de få vägledning av guider, kraftdjur, hämta tillbaka förlorade själsbitar m.m. Shamanen utför också arbete som healing, andlig utveckling och magi.

 

Inkatraditionens medicinmän/paqos har likheter med shamanismen men reser inte mellan olika världar och har inte lika mycket ritualer och ceremonier utan arbetar hellre direkt med energiplanet och de 3 världarna. Därför kallar man dem hellre som Paqos (andisk präst) och kan betraktas mer som mystiker. Inkatraditionens Paqos liksom shamaner är mycket naturnära och värnar om naturen.


2013-06-14
20:47:17

Soul retrieval (Själbitshämtning)

Här kan man gå tillbaka till en händelse eller en del av livet för att hämta tillbaka en eller flera förlorade delar av sin bubbla/energikropp, som kan ha förlorats av ex chock, olycka eller sorg. Dessa förlorade delar kan göra att vi inte har full tillgång till vår kraft och inte känner oss hela. Det kan påverka oss fysiskt, psykiskt och emotionellt.

När man hämtar tillbaka dessa delar hämtar man tillbaka dess kraft som delen har och knyter tillbaka den i energikroppen.


2013-06-14
20:45:00

Ñawis - våra energiögon

Ñawis är våra energiögon (liknande chakras) som man istället inom inka traditionen använder sig av. Dessa är 7 stycken och de används som våra energiögon vid perception av energier. De är också kopplade med ett element och en färg. Man säger att de också har formen som en tratt, bilden till höger visar vart roten sitter. Siki ñawi är den som har roten åt motsatt riktning.  

Qanchis Ñawis - Detta är våra 2 fysiska ögon och det 6e ögoat mitt i pannan, som tillsammans är qanchis nãwis. Detta nãwis är kopplat med den violetta färgen och violetta kosmiska energin 

Kunka Ñawis - Sitter i halsen och är kopplat med luftens element och färgen silver 

Sonqo Ñawis - Sitter på bröstet och är kopplat med solen/eldens element och färgen guld. 

Mellan Qosqon och Sonqon sitter Inkamuju(inkafröet) som innehåller alla den kunskap man behöver för sin utveckling. Man kan kalla det som en droppe av gud i varje människa.

Står du inför ett svårt beslut i ditt liv, prova att vända dig in till ditt inkamuju och fråga vilken väg du ska välja. 

Qosqo Ñawis - Sitter i magen och är kopplat med jordens element och färgen röd. 

Siki Ñawis - Sitter vid svanskotan och är koppat med vattnets element och färgen svart


2013-06-14
20:44:00

Mesa - Qerofolkets medicinpåse

 

Mesa är en typ av medicinpåse som Paqos använder i sitt energiarbete, fylld med olika Khyas eller kraftföremål som har betydelse för paqon. Mesans innehåll representerar ägarens personliga kraft. Man kan säga att mesan är som en förlängd arm av paqon/ägaren för hjälp vid fokusering och energi arbete. Kraften sitter inte i mesan utan den finns hos Paqon/ägaren själv.  

Nedan är en bild på min Mesa.

Tyget är handvävt i Peru, och det diamantformade mönstret symboliserar solen eller Inti som det heter på quechua.

 

 

 

 

 


2013-06-14
20:26:03

Fredag!
Lugn dag idag, haft hand om Peggy o kajsa de små goa hundarna!! :D 
Sen har jag bara tagit de lugnt hemma, städat och sånt! Sitter och är taggad inför reptilmässan som snart kommer äga rum den 29e Juni! :-) Ska bli riktigt intressant. Första reptilmässan för mig isåfall! Svårt att hålla sig så kanske har man ett zoo när man kommer hem därifrån! HAHA

 
 Peggy ovan, hon är lite tröttis!!
Ginny ovan som Solar sig för fullt!! 
och sen jag! :P haha

2013-06-13
14:56:35

Flytt
Nu har Ginny flyttat in i de nya terrariet. Något mindre än sitt förra men fortfarande stort. Tror hon kommer trivas bra här! :D Skaffat nu digitaltermometer, då de analoga termometrarna visade jätte stor skillnad i temperatur. de digitala visade mellan 35-40 grader under dagen medans den analoga gick upp till 46 grader. vad ska man tro på då liksom? Att man inte ska kunna lite på det man köpte utan behöva testa sig fram så väldigt. men mina 2 digitala termometrar visade ungefär lika så får bli sånna framöver istället.
Köpte en tryckspruta igår men så det blir bekvämare vid fuktning av luftfuktigheten i terrarierna :P
 

 
 
 
 

2013-06-13
13:42:25

Bra låt!!
Denna låten är så bra tycker jag!! :D

2013-06-12
00:10:13

Acapella
I brist på något att göra spelade jag in ett kort klipp på Känns en doft av kärleken. 

2013-06-09
00:34:49

Lyssna till andra men ta de slutgiltiga beslutet själv!
Lyssna på sig själv är något viktigt att lära sig. Vi anpassar oss så mycket efter varandra och vad andra tycker och tänker. Att man ska passa in och bli omtyckt. Men att stå på sig själv och vad man själv vill och känner är rätt för sig själv är en konst. Att ha ett öppet öra och lyssna på vad andra säger men att samtidigt veta att om jag inte gillar vad jag hör så behöver jag heller inte göra så, tycka så osv. utan det är bara en annan persons åsikt. Men den personen kan inte veta vad som är det bästa för just dig. Det är bara en själv som vet det!
Det är inte fel att göra det som man själv känner är rätt för en själv, så länge det inte skadar någon annan så klart!
 
 

2013-06-07
11:52:14

Lägenheten!
Här är en bild på lägenheten jag flyttar till! En riktig ritning min förra hade jag bara ritat upp själv utifrån mitt huvud när jag sett den!

2013-06-06
11:58:25

härligt väder i dag med!
soligt och skönt idag med! är redan ute solen!
Kajsa verkar lite gladar men de e fortfarande jobbigt efter hennes operation.



2013-06-06
00:14:00

Onsdag!
Idag har jag varit i Skövde! Ätit på Thairestaurang och åkt runt i Skövde med Molly o försökt få parkeringsplats i 1.5 timmar :P Sedan åkte jag hem bakade en chokladkaka och fick besök av Nadine och hennes Kille! 
Har varit ute o haft det skönt i Solen!! då det var så skönt väder idag!

Jag är också Hundvakt åt Kajsa, då hon har opererat sig pga ljumskbrock, tills imorgon! :)


2013-06-04
19:50:00

Tisdag
Idag har jag varit i Skövde på möte, sen var jag på stadium och köpte nya Sandaler. blev riktigt nöjd då de va sköna och hade bra dämpning! :)sen har jag varit i minigolfen under kvällen. :) Ska snart hem och kolla till alla djuren hemma!längtar så efter att få flytta in i min nya lägenhet och att få veta svaret på min ansöka till Högskolan!Dagen mobiler behöver bli bättre kvalite på. har min 5 mobil på ett haöv år. denna jar hållt bäst men är ändå dålig ibland när man ringer med den då folk inte hör vad jag säger. men orkar inte köpa ny eller lämna in denna också, funderat på om det är sämre täckning på denna och att det är därför. så väntar till hösten så får jag skaffa en ny då. förhoppningsvis får jag lite mer kvalitet då. tror nokia har mer kvalite på sina mobiler. :)även datorer behöver bättre kvalitet eller rättare sagt bättre prestanda på deras mini pc. de är ofta väldigt långsamma och tröga. visst de är sämre prestanda på mindre men de borde ändå klara av att dra runt webbläsare snabbt och utan problem. ;-)
Så jag hoppas det kommer bli bättre i framtiden!
har klippt mig igår föresten, blev rätt nöjd med frisyren! :)
ha en bra kväll alla!

2013-06-02
23:36:34

new Layout!
To day i've got a new layout for my blogg! I think its better and i could have an header picture! I like it! Hopes you like it to! :D

2013-06-02
23:16:50

lastname!
Today i have been driving a truck and visited my grandmother and grandfather. I have eaten a pizza and just had a good day. It is my birthday today and now i am 24 years old HAHA soon i am like a senior! xD HAHA Well not quite yet but soon enough! 

I was searching before at my lastname, how popular it is in sweden! there is 1519 peoples with Hamberg as lastname in Sweden! Thats exciting, not so many people then :D 
 
Now it's time for bed! :P im really tired! Have a good night!!
 

2013-06-01
22:39:07

Lovely!!! :D

2013-06-01
19:51:33

Lördag!
Idag har det varit en riktigt skön dag!! Solat och njutid av det fina vädret hela dagen! hoppas vi får en sån här skön dag imorgon med! :D