Välkommen till Hambergaren

2013-01-31
20:15:00

Lite förändringar
Har målat och fixat med bänken till terrariet till höger och flyttat runt lite i rummet. Så här blev det! =)
Vill måla bänken till det stora terrariet också, så den blir vit. En till Ledspotlight till det stora ska jag sätta in så de blir mer ljus i de terrariet, den infraröda lampan går igenom för mycket. 
Det är inga djur i terrarierna ännu pga kvalsterangreppet. Även om jag inte kan hitta några kvalster så måste de stå tomma i 2-3 veckor till för att vara på den säkra sidan att inga ormkvalster/kvalsterägg finns kvar. Sen har radarn gjort sitt så finns troligen inga kvar. Men va ett så krävande arbete att bli av med kvalster på Boan så vill inte råka ut för det igen.

 
 
 

2013-01-26
20:31:00

Sovrum/reptilrum
Här är mitt nuvarande Sov/reptilrum. 33%sovrum 66% reptilrum. hehe
Terrarierna är tomma och står sig tomma och fria från kvalster. troligen är de redan döda av radar jag sprayat, men för att vara på den säkra sidan ska jag vänta 3 veckor till då kvalstren ska självdö utan blod från reptil på 40 dagar.
Men installation av värme och lampor håller jag på med. samt det lilla träterrariet ska få skjutglas snart. 
Det stora terrariet är rött pga av infraröda lampan som jag testar om den kommer hålla uppe värmen i terrariet. Den är 50watt lägre än den vanliga lampan, men det är en energisparlampa så ska hålla lite högre värme trots de lägre watten. Än så länge verkar den nå upp till värmekraven till en Kungsboa. Ska sätta i 2 ledspotlights i det stora terrariet också för att få bättre dagsljus. En värmematta kan vara ett alternativ längre fram för att sänka energkostnaderna med ytterligare 50watt i det stora terrariet, men ändå hålla den rätta temperaturen för boan. 
 
Herman har idag också ömsat sitt skinn för andra gången på knappt 3 månader. Såg inga kvalster på skinnet så känns riktigt skönt nu! Han kommer få flytta tillbaka in i de stora terrariet när jag sett under en period att han är helt fri från kvalstren. Det andra terrariet till vänster håller jag på och förbereder för en Skäggagam (troligen en hona. Glasterrariet  ska förberedas för att vara anpassat till en eller möjigen ett par Kungspytons. 
 

2013-01-26
15:12:40

Lördag
Tungt och tomt efter Jackie idag! Men har handlat lite mat och tagit hand om Herman och badat han idag :)
Resten av dagen blir lugn och bara grejande och fixande här hemma!

2013-01-25
21:50:43

RIP Jackie
Idag gick min älskade lilla hund vidare. Han va såå goo och mysig!
Så pratglad och alltid lika glad hela tiden. Hoppas han får det bra nu!

Han skulle alltid ligga i sängen eller soffan.. Blir tomt på nätterna nu, men hoppas han kommer till mig lite iallafall!


2013-01-23
22:11:00

Sovrum
Idag har jag fått hem min säng! Blev inte loftsäng än riktigt utan blev en vanlig så länge, men som kommer passa i den eventuella sängstommen. Väntar med den tills jag får tag i annan lägenhet när det blir.
Så nu blev det riktigt bra i sovrummet/reptilrummet. Rummet fick plats med alla 3 terrarierna också så blev riktigt skönt att ha allt på ett ställe. 
Ska lägga upp lite bilder på det när det är färdigt! =)
Men sänghörnan laddar jag upp! Annat överkast behövs dock då detta var lite förlitet :P Kudden till höger på golvet är Jackies egna sovplats, ska skaffa en lite bättre säng där sen till han.


 

2013-01-21
22:06:00

Måndag
Idag har jag varit i stan och köpt en lampskyddsgaller till värmelampan. svårt o fåtag i rätt storlek så idag fick jag tag i ett förstort. Men det gick att fixa till det och lösa det så det passar ändå. 
Jag har också fått sält min Dubbelsäng och ska få sova i soffan inatt hehe :P Letar efter en Loftsäng så jag får lite mer utrymme hemma och vid eventuell mindre lägenhet då jag kan behöva flytta. Så är det mycket bra med loftis säng. Den är dock 140cm bred så blir ändå som en liten dubbelsäng. Så hoppas kunna hämta en säng imorgon.

Nu ikväll blir det som vanligt, film och slö tid.

Jag såg inga kvalster idag i Hermans platslåda, och såg inga på han heller, möjligen kan de finnas under fjällen fortfarande. men hoppas de börjar försvinna nu. Va skönt att de inte se några idag iallafall!
 
 

2013-01-20
23:14:00

Grön Leguan
Mycket intressant dokumentär om Green Iguanas (Grön leguan)!

2013-01-20
21:03:11

Gillar denna replik :P Från Robin Hood
- Why is he crying?
- He is not crying, he is laughing on the wrong side of his face.

2013-01-20
20:59:54

Söndag
Dagarna går och behandlingen av Herman fortsätter. Är inte så mycket kvalster som det brukar kunna bli då de krylar av dem. Men jag hittar ca 10 stycken vid varje badning och behandling med frontline. Men hoppas det går mot att bli bra nu :)
Letar massa jobb för fullt och kollar på lägenhet i stan, får se om jag får något snart. Sökte jobb som personligassisten idag, häromdagen i Zoobutik vilket jag tycker vore roligt, och på en butik. =)

Ikväll ska jag se på Robin hood serien och ta ett glas vin och bara slappa.! :)
Ha en bra kväll!

2013-01-14
02:33:12

Söndag
Idag har dagen gått åt till att hitta fler jobb att söka samt hitta lägenhet. Hoppas hitta snart!
Letar också efter ett par vinterdäck till Volvo 740 då jag skulle behöva byta ut dem jag har på nu. =)


2013-01-13
00:49:18

Lördag
Idag har jag varit i stan och fart runt o hälsat på folk jag känner :)
Badat kungsboan mot kvalstren och letat efter nya lägenheter mer inne i centrum i Skövde, samt sökt ett till jobb.
Hoppas på att hitta ett jobb snart vore så skönt och att sedan få ta i en lägenhet mer i centrum.
 
För 2 dagar sedan fick Majsormen tyvärr gå vidare, då han blivit sjuk. Vilken kändes oerhört tråkigt och ledsamt. :(
 
Sov så gott!!
 
 

2013-01-10
02:16:46

Use your imagination, a happy thought and FLY!!!! :D
Use your imagination, a happy thought and FLY!!!! :D

Dags att försöka sova men för pigg och för mycket glädje i kroppen så svårt o sova! xD

2013-01-08
23:14:48

Tisdag
Idag har jag varit i stan och skjutsat min syster på ett möte. Sen har jag bara varit hemma och grejat. Sökt ett nytt jobb idag, där det är natt jobb. Hoppas på att få det! :D
Imorgon ska jag prata med veterinären igen, då han ska ha kollat upp ordentligt med behandlingarna på ormarna till då. Skaffade mig radar idag för att bli av med alla kvalster i de terrarium som står tomma nu.
 
Nu blir det snart dags att sova! :) Ha en bra kväll!

2013-01-04
21:16:21

Fredag
Nu har jag varit riktigt dålig på att skriva de sista, men har varit så mycket att fixa och greja med.
Den ena ormen fick kvalster så har jagat veterinärer på hur man ska gå tillväga för att bli av med dessa otrevliga små kryp som suger blod från mina vackra ormar.
Finns nästan inga veterinärer här omkring som kan något om ormar, kanske något man borde satsa på? Reptilveterinär. 
Men tillslut så börjar jag få ordning på det. Det har funnits något man hänger in i terrariet (som även veterinären idag pratade om) men som inte längre är lagligt i sverige men dock mycket enklare att bekämpa kvalstren med då man bara hänger in den i terrariet några veckor.
Nu måste man istället ta ut ormarna och bada dem var 4e dag i Ivomec blandat med vatten. Eller något som eventuellt verkar fungera med fukta en trasa med frontline och dra över ormen med. Får veta mer angående fronline nästa vecka av veterinären. Men riktigt skönt att få ordning på detta nu!
 
Jag fick också byta till en annan tele efter 2 månaders reperationer på min förra tele som var 1 mån gammal. Då fick jag en NOkia Lumia som började krongla i touchen, så åkte tillbaka med den och fick en samsung galaxy s2 som på kvällen bara slocknade och blev svart. Fick åka in med den idag då istället och nu har jag fått en samsung galaxy s2 igen och än sålänge verkar den fungera. Hoppas verkligen det nu för så jobbigt att behöva åka in till butiken var och varannan dag bara för telefonerna inte är färdigbyggda ordentligt. 
Men tror det har med Android 4.0 att göra då så fort min Arc S jag hade blev dålig så fort den fick den versionen av android. En surfplatta jag skaffade kronglade också. Dock va det både med android 4.0 och 3.2, men 3 stycken hade samma fel så troligen någon miss de gjort med dem hårdvarumässigt (Huawei mediapad).
Sony xperia P hade jag med som kronglade med android 4.0 och nu har jag samsung s2 med android 4.0 men troligen kommer Jelly bean 4.1 i Januari nu till S2an så hoppas den versionen av Android har löst alla dessa problem som vart de senaste.
 
Imorgon blir det stor rensning av terrarierna, tömmning av allt som inte går att rengöra. Sedan sprayning med Frontline!
 
Ha en riktigt skön kväll nu!! 
 
 
 

2013-01-03
00:37:23

fått mobilen bytt
Idag fick jag tillbaka pengarna till en ny mobil då min förra mobil vart på lagning flera gånger. Blev en Lumia 900 istället :) den verkar riktigt bra än sålänge :)
 
Annars har dagen varit bra!! Godkväll!

2013-01-02
13:23:47

År 2013
Nytt år då!
Hade en bra nyår, lugnt och så! :) ÅT Tacos och kollade på gamla mysteriet på greveholm kalendern.
Igår kväll och idag har jag fixat med terrariebygget. gjort hål för värmekabeln och tagit silicon i alla kanter som ska skydda mot fukt. Fixat transformator till ledlamporna i taket. Nu är det bara glaset kvar.
 
Idag kommer jag mest ta det lite lugnt. Jackie har blivit förkyld verkar det som då han har fått lite nysningar i några dagar nu, får hoppas han bli bra snart =)
 
ha en bra dag!