Välkommen till Hambergaren

2013-05-31
22:58:07

Fredag!
Idag har jag varit i Skövde! Träffade Marika en stund, vi var och åt Sushi (Min första gång och det smaka riktigt gott) , Sen tog vi var sin glass och satt i parken o solade. Var på en asiatisk livsmedelsbutik, där jag köpte riskakor med smak av kokosmjölk. 
Sedan köpte jag mat till Ormarna och Ödlan, alla åt och var glada ikväll!
 
Ikväll har jag gjort stektkyckling marinerad i Hoisinsås och sambaloelek. Ris och grönsaker! Kycklingen blev riktigt bra idag, precis som jag vill ha den! :D 
sen gjorde jag en hemmagjord Chokladmousse! Smarigt!! 
 

2013-05-30
14:26:31

Plan B inför hösten
Nu har jag gjort klart plan B inför hösten om jag inte kommer in på Högskolan. Har hittat så jag kan läsa flera it-kurser genom komvux varav vissa ger en yrkesutbildning till nätverkstekniker. Nu har jag redan läst endel nätverkskurser i skövde till nätverkstekniker så vissa kurser kan säkert ta upp vissa saker jag redan läst men då det är fler kurser så bör det innehålla mer än vad jag läst innan. samtidigt finns det mer om datorer och webbutveckling samt programmering. Kurserna är också högskoleförberedande och poängen ger mig bättre möjligheter att komma in på högskolan om jag skulle välja att läsa senare. :)

2013-05-28
22:20:51

tisdag
Kvällsbad för Ginny idag! 

2013-05-27
22:06:30

Måndag
Nu har jag målat terrariet och ställt det på plats! :) Skjutglaset kvar men de tar jag längre fram i sommar då det börjar närma sig flytten till den nya lägenheten. :) Men här är en bild på hur det kommer bli ungefär när det är helt klart! :) Så ska Ginny få bo där!
 
 
Annars har jag varit Skövde idag och köpt en gummidetalj till bilen då dem är dåliga som håller uppe avgassystemet på bilen. :)
Tog en ny ego bild också haha xD
 

2013-05-25
20:50:23

Nu är det bara målning kvar
Nu är det bara att måla kvar nästan! =)

2013-05-23
10:20:55

Fruktdryck
Idag till frukost gjorde jag en banan och apelsin dryck! :) Gör gott!!

2013-05-22
22:27:36

Nytt bygge!
Idag har jag börjar på mitt 3 terrariebygge! :) Går lättare för varje gång.
Detta terrariet är lika stort som det förra i botten yta men jag har gjort det lite lägre istället då det ska stå över det andra terrariet. Det är Ginny som ska få bo i detta i den nya lägenheten, då jag har lite dåligt med plats i den lägenheten så byggde jag detta istället till henne. 
Nästa projekt sen är att bygga ett till likadant som detta, fast då som ska vara underst av de 2 andra terrarierna. samma botten yta och höjd som detta men extra starkt byggd då det ska hålla uppe de 2 andra terrarierna och då inget hål i taket vilket jag har i det nuvarande bygget.


2013-05-21
19:53:00

Lägenhet
Idag var jag och kollade på min nya lägenhet som jag bestämmt mig för. Blir lite mindre än vad jag har det nu men är perfekt under studietiden. Det är en etta med kök och sovalkov. Det skulle inte vara balkong sa de, men när ja kom dit var det iallafall franskbalkong. Riktigt skönt för då går det ändå öppna upp. Det är också på 3e våning så det är skönt för då har man ingen insyn från andra grannar och man har ofta mer ljust då solen når fram bättre.
Jag hoppades på att de skulle vara badkar med då jag saknat det från min ena lägenhet jag hade. Och jag hade tur för det var badkar i lägenheten.
Känns bra detta, ska få flytta in 15 augusti.
 

2013-05-19
22:31:00

Q'ero indianerna och deras Paqos

Det finns bildbevis som visar på att Inkariket kan ha funnits så långt tillbaka som för 16000 år sedan.

Som även nämts tidigare så är Q'ero indianerna ättlingar i direkt nedstigande led från Inka indianerna och de har bevarat mycket av deras kunskaper. När spanjorerna kom och erövrade Peru så flydde de upp i bergen och har levt uppe i Anderna avskilt från omvärlden, vilket har lett till att de kunnat bevara kunskapen och traditioner från Inka indianerna och inte störts och infiltrerats av samhället.

Bland kunskapen så har verktyg för energiarbete och healing, gått i arv från Paqo till paqo / från mästare till lärling under åren. Själva namnet Paqo betyder andisk präst och är beteckningen istället för shaman, de har många likheter med en shaman men de arbetar inte lika cermoniellt och reser inte på samma vis till olika världar och dimensioner som en shaman gör, de arbetar hellre direkt med energierna och energiplanet.

De är mycket jordnära och kommunicerar med naturen. Bergen och sjöarna är deras Apus och Nustas, vilket är deras andliga guider. Träden bär på kunskap och visdom om de 3 olika världarna, övre, mellan och nedrevärlden. Paqos arbetar också med de 5 elementen i energiarbete och för utveckling.

Något annat som jag tycker om är att i traditonen anser man att alla traditioner och vägar leder mot samma mål, vilket betyder att det inte enbart finns en enda väg att gå mot andlig och personligutveckling (eller vad man väljer att kalla det). Vi är ju faktiskt här på jorden tillsammans och har alla olika vägar att gå för sin egen utveckling.

Mer information om inka traditionen finns att läsa på Tawantinoch Inkamästarnas arv

På inkamästarnas arv kan du läsa mer om den 4e nivån av den andiska traditionen, vilket är utifrån den nivån jag fått lära mig på Annas kurser, och som jag utgår ifrån på min hemsida. Den 4e nivån handlar till stora drag om att kunna se alla andliga eller icka andliga vägar som vägar mot samma mål. Vi kan hjälpa och lära varandra på vår väg. Symboliskt har vi alla ett inkafrö inom oss som bär på all kunskap vi behöver för vår utveckling. Man ser inte energi som gott eller ont utan bara energi i olika former. Man arbetar med projektioner som rädslor, avundsjuka, aggressioner mfl.


2013-05-19
22:29:00

Välkomsttext och "om mig" text från hemsidan som hette "inkahealing.se".

Jag har länge tyckt det varit intressant med shamanism, andlighet och healing. De naturnära levnadsvanor och de mystiska cermonier som jag uppfattat shamanismen ha. Min uppfattning av det shamanska är att det bara har gått att lära sig om man är född och uppväxt i en urbefolkning som tillämpar det. Vilket kanske stämmer hos vissa urbefolknings grupper, men inte alltid.

Qeroindianerna är ättlingar till Inka indianerna och har burit med sig kunskaper sedan inka indianernas tid. Qeros shamaner eller medicinmän som kanske är ett bättre ord, kallar sig för Paqos (vilket betyder inkapräst/andisk medicinman). Paqos har idag börjat krympa i antal och de behöver vår hjälp för att bevara denna kunskap som de så länge bevarats.

Jag har fått möjligheten att ha gått kurser inom just denna kunskap hos Anna Southerington (vilket är en av styrelsemedlemmarna av föreningen Inkaspirit). Det var en mycket positiv upplevelse för mig och det gick rakt in i mitt hjärta och har sedan skapat stark vilja inom mig att vilja lära mig mer!

Det som först fick mig att komma in på vägen av Inkatraditionens kunskap var Annas bok "Inkamästarnas Arv" som jag läste år 2010 vilken jag redan då uppskattade mycket men som jag lade på hyllan i brist på tro att det fanns möjlighet för mig att få lära mig. I början av år 2012 hittade jag en distanskurs hos Solkarina på "sinnligkunskap.se" om just Inkatraditionen. Samtidigt som jag läste den kursen, kom jag av nyfikenhet in på Annas hemsida "Inkamästarnas arv" och såg att hon skulle ha kurser under våren. Jag fick en stark känsla av att jag skulle gå de kurser hon höll på Österlen i Skåne. Vilket jag blev mycket nöjd med och glad över att jag gjorde! Jag kände mig som en annan människa när jag gick därifrån med en stark lyckokänsla i kroppen flera dagar efter. Det gav mig en stor verktygslåda med verktyg för att arbeta med energier, mig själv, healing och stödja andra!

 

Innan jag kom i kontakt med Inkatraditionen utbildade jag mig år 2007 till Reiki master hos Nanna Digerberg i Norrtälje, vilket var mitt första steg inom healing. Sedan har jag även gått kurser inom utvecklandet av mediumskap, vilket tillsammans med Reiki var en bra grogrund på min andliga och personliga utvecklingsresa!

 

Jag har också på högskolan studerat kurser inom folkhälsovetenskap, psykologi, samtalsmetodik och coaching, vilket jag grundar mitt eventuella coachingprogram på, som jag tänkt arbeta fram inom en tid.

 

 

 


2013-05-19
22:27:32

Min hemsida är nerlagd ett tag framöver
Min hemsida, Inkahealing.se är nedlagt ett tag framöver. Då jag inte riktigt hinner med den just nu.
Men tänkte jag laddar upp endel av texterna jag skrivit på hemsidan, här på bloggen under kategorin Inkatraditionen och shamanism.
 

2013-05-19
22:17:07

Söndag!
Idag har varit en lugn dag. Vart hemma mest idag, var nere ikväll i stan och pumpade min cykel och köpte lite godis. Putte har ömsat igen, han hade ömsat precis innan jag fick hem han men ibland så gör de en ömsning när de kommer till ett nytt ställe. :) Nu hänger de previd Penny regnbågsboans skinn, liten skillnad på storlek hehe. Längden skilljer inte jätte mycket men på tjockleken. Putte är så gott som full vuxen på längden. kanske växer han något lite till under hans livstid. Men till längden så kommer penny troligen bli längst men smalast. =)

Tycker Ryab Dolan var bra på Eurovision! :D Plus hans cover på It will Rain är riktigt bra! :D


2013-05-17
21:29:53

Fredag!
Varit i Hjo iag. Tagit lite foton och njutit av det fina vädret. Fått tag i en ny lägenhet idag med som jag ska kolla på, på tisdag. Till Kvällsmat idag har jag gjort en försvenskad variant av pasta carbonara, mycket gott :)
 

Klappade den honanden ovan idag hehe :P

Kajsa och kissen är trötta och varma så i skuggan är det skönt! :P

2013-05-14
14:37:00

Dagens rätt! :P
Kyckling och Nudelwok blev det idag! :)
 

2013-05-13
21:26:00

Måndag
Idag har jag varit hos Tandläkaren, sedan på ett möte och vart i djuraffären i skövde. Köpt ett par frystamöss och en hygrometer. sen var jag inne på Dollarstore och köpte en digitaltermomter och en Tekanna som jag gillade. Har letat efter en tekanna länge men inte fastnat för någon. Men denna var riktigt snygg!

 
Ikväll har jag städat hos Ginny, rensat ur all sand och lagt in en grön reptilmatta där också. Fixat en balja som hon kan gräva i och lägga ägg i om hon skulle behöva. Skäggagamer kan ibland lägga ägg utan att de har en partner. Vet inte varför men det är viktigt att man har en plats att lägga ägg annars kan de bli värpnöd har jag för mig det kallades.
Ser lite mörkt ut men det är lamporna som påverkar kameran men de syns litegrann iallafall! :)

2013-05-12
14:51:00

Ginny är på bra humör idag!

2013-05-11
17:20:57

BRA!
Denna låten gillar jag!!! :D
 

2013-05-10
21:16:00

Filmklippet också :P

2013-05-10
20:58:00

Puttes nya hem!
Nu har jag tagit lite foton på terrariet och Putte i sitt nya hem. Ska ladda upp en videoklipp sen med.

2013-05-10
19:58:26

Fredag
Idag har jag varit i skövde. handlat en grön matta att ha som botten material i terrariumen. Har snart fixat klar Puttes terrarium, bara värmen som ska stämma helt som är kvar. Värmekablar blir riktigt varma även om det bara är 25 watt. Ska testa med grön (balkongmatta/konstgjortgräs) som botten material då jag tror det kan hålla sig frächast i terrariet men får se hur det går med det. Klippt dem i delar så man kan ta ut den del som är skitig och tvätta den när det behövs. 
Ska även lägga in det till Skäggagamen sen också. Då hon behöver grävmöjlighet så ska jag ha en del i terrariet med jord och sand så hon kan tillfredställa de behoven. 
 
Jag lägger upp en bild sen på Puttes terrarium när det är redo för att släppa in honom.
 
Ha en bra kväll så länge!!

2013-05-08
17:24:12

Pasta med räkor och vitlök chili
Dagens middag! :D                                                                                                                                                                   
Blev riktigt gott även om de var första gången jag lagade den!

2013-05-08
14:30:39

Matdags!
Matdags för Ginny!


2013-05-07
23:32:00

Putte bild!
 

2013-05-06
13:11:33

Scones
Frukosten idag blev scones med hallonsylt och 2 kokta ägg samt lite te!


2013-05-04
22:08:00

Putte!
Vaknade till lite nu på kvällen! :P
 

2013-05-04
17:27:19

Lördag!
Idag har det varit en slappar dag. Grejat hemma, städad och sånt. gjorde lite choklad pannacotta till kaffet. Amanda har varit här en stund idag med. Och hon har suttit och lyssnat på samma skit låt om och om igen haha xD


 

2013-05-03
22:19:00

Min nya inneboende
Putte pyton heter han och är runt 1 meter lång och väger ca 1kg. :-) Han är född år 2010 och morphen/den framavlade färgteckningen kallas Lemon pastel vilket är när hans gula partier är starkare och mer gula. Han är riktigt fin tycker jag! redan är han nyfiken i sitt terrarium och undrar vad jag gör. Han verkar än sålänge mycket lugn och snäll. 
Bilden nedan är tagen av tidigare ägare. Jag ska ta en egen när han vant sig lite mer med sitt nya hem. ska försöka få fram hans gula färger bättre på foto.